set berpantang

7 Set Berpantang Terbaik Di Malaysia (#1-#3 Pilihan Popular)

Tengah mencari set berpantang terbaik untuk anda?

Berpantang merupakan salah satu proses yang telah menjadi turun-temurun dan sebahagian adat melayu selepas bersalin. Oleh itu, set berpantang yang bagus amat diperlukan.

Jika pada zaman dahulu terlalu banyak proses dan pantang larang, sekarang proses berpantang tidak lagi serumit seperti dahulu. 

Terdapat pelbagai set berpantang yang bagus di pasaran Malaysia yang menyediakan kesemua barang dan produk untuk anda gunakan ketika berpantang.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang set-set berpantang tersebut, ikuti artikel ini sehingga akhir. 

7 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Memilih set berpantang yang sesuai dan terbaik boleh menyebabkan sedikit kekeliruan, lebih-lebih lagi apabila ianya merupakan pembelian pertama anda.

Berikut merupakan beberapa set berpantang keluaran jenama terkemuka yang sedang hangat di dalam pasaran Malaysia dan mempunyai kualiti yang terbaik.

  1. Setsuri Dewi Set Berpantang

Setsuri Dewi Set Perpantang ini merupakan salah satu set berpantang pilihan ramai ibu-ibu diluar sana.

Ini disebabkan oleh produknya yang berkualiti dan harga yang ditawarkan sangat berpatutan

Set berpantang Dewi dari Setsuri ini didatangkan di dalam tiga produk iaitu baby oil, slimming lotion dan massage oil.

Dapatkan Setsuri Dewi Set Perpantang Di Sini

  1. Setsuri Bidadari
set berpantang

Selain itu, salah satu pakej berpantang dari Setsuri yang menjadi pilihan ramai adalah Set Bidadari. Set berpantang ini sangat bersesuaian bagi ibu-ibu yang bersalin buat pertama kalinya.

Hal ini kerana ia menawarkan produk-produk utama yang sangat penting ketika berpantang. Antaranya adalah:

  • Sachet Mandian Herba Tradisional
  • Campuran Herba V – Steam Tradisional
  • Kantung Herba Tradisional
  • Kompres Badan Garam Herba Tradisional
  • Minyak Kelapa Dara
  • Pengumpul Susu Susu
  • Korset Zip Calico 2-Tier Binding

Dapatkan Setsuri Set Bidadari Di Sini

  1. Setsuri Puteri

Seterusnya, adalah set berpantang Setsuri Puteri. Dengan harga yang sangat murah dan berpatutan, pakej ini menawarkan lima produk untuk berpantang.

Produk dari set Setsuri Puteri ini adalah seperti berikut:

  • Kompres Badan Garam Herba Tradisional
  • Campuran Herba V – Steam Tradisional
  • Sachet Mandian Herba Tradisional
  • Pengumpul Susu Susu
  • Minyak Kelapa Dara

Dapatkan Setsuri Puteri Di Sini

  1. Set Berpantang Shaklee

Shaklee merupakan salah satu produk kesihatan yang menawarkan set berpantang yang terbaik di pasaran Malaysia. 

Terdapat banyak testimoni-testimoni pengguna yang sangat berpuas hati apabila menggunakan pakej dari Shaklee ini.

Bukan itu sahaja, Malah set berpantang Shaklee ini turut mendapat pujian daripada beberapa pakar yang ada di Malaysia.

  1. Nona Roguy

Adakah anda pernah mendengarkan tentang set berpantang dari Nana Roguy? 

Nana Roguy ini telah berada di dalam pasaran Malaysia dan produk-produk keluaran mereka sangat lah laris dan hangat di pasaran.

Walaupun set berpantang keluaran Nana Roguy ini sedikit mahal, produk-produknya mempunyai kelebihannya yang tersendiri.

Set Nana Roguy mempunyai tablet phytonatal yang boleh mengatasi masalah sembelit di kalangan para ibu selepas melahirkan.

Bukan itu sahaja, ia dapat membantu ibu-ibu di luar sana kembali langsing selepas melahirkan. 

  1. Set D’Herbs Mak Bidan

Produk D’Herbs merupakan salah satu produk kecantikan yang tidak asing lagi di kalangan pengguna-pengguna di Malaysia. 

D’Herbs menawarkan pakej berpantang D Herbs Mak Bidan dengan harga yang sangat berpatutan dan berbaloi. 

Antara set yang ditawarkan adalah:

  • D’Herbs Mak Bidan Postnatal Set (Set Bersalin)
  • D’herbs Set Wajah Madu Propolis 3 in 1
  • D’Herbs Aura 7 Bunga Skin Series
  1. Set Orang Kampung

Akhir sekali adalah set berpantang keluaran Orang Kampung.

Antara produk yang ditawarkan di dalam set bersalin keluaran Orang Kampung ini adalah:

  • Seri Lulur
  • Seri Pilis
  • Seri Susut
  • Kapsul Kacip Fatimah
  • Minyak Telon
  • Minyak Gamak
  • Minyak Merah
  • Ubat Periuk
  • Jeli Gamat
  • Bengkung

Anda boleh dapatkan kesemua bahan-bahan ini dengan harga yang sangat murah dan berpatutan apabila anda membuat pembelian dengan Orang Kampung. 

Kesimpulannya, terdapat pelbagai pilihan set berpantang yang anda boleh pilih di pasaran. 

Bukan itu sahaja, menggunakan set berpantang selepas bersalin mempunyai kelebihannya yang tersendiri.

Sekiranya anda masih lagi belum membeli set bersalin sebagai persediaan selepas bersalin dan masih lagi tercari-cari yang sesuai, anda boleh melihat Setsuri.

set berpantang

Setsuri merupakan syarikat yang membekalkan produk berpantang yang terkemuka di Malaysia.

Memperkenalkan Setsuri Anggun Postnatal Kit untuk memudahkan ibu-ibu di luar sana menjalani berpantang secara segar, cerdas dan ceria. Apa yang bestnya, Setsuri Anggun Postnatal kit ni memang ringkas, mudah dan praktikal. 

Calming Herbal Paste Ready To Use

Anda perlu sapu sahaja dekat dahi, berangin dia memang bantu melegakan ‘berat’ dekat kepala tu. 

Sapu sahaja terus meresap dan nak bersihkan pun senang.

Postnatal Herb 

Postnatal Herb bukan sahaja bertindak sebagai agen pelawas, malah ia juga bantu mengeluarkan keluarkan lendir dengan kecutkan rahim. 

Hanya dua biji sehari, lepas ni takperlu la serik untuk ke toilet lagi. 

Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang terutamanya trauma untuk minum air herba. Rasa kelat tiada, nak membuang pun selesa.

Massage Oil 

Untuk urutan dan bagi badan ibu selesa, rasa ‘warm’. 

Kalau kena duduk di tempat beraircond, sapu je massage oil ni satu badan. 

Bau massage oil ni ‘mild’ je, jadi takkan jadi mak rempah berjalan. 

Bila basuh, rasa suam, rasa segar badan dan boleh membantu untuk peredaran darah. 

Apa yang bestnya, dekat kepala botol tu, ada lock lagi untuk anti-leaking jadi senang untuk dibawa dan diguna pada bila-bila masa. 

Baby Oil 

Baby oil ni boleh digunakan untuk urut sekali dengan ‘moisturize’ bila disapukan pada anak. 

Ia cepat meresap dan juga tidak melekit. 

Sangat Senang, ‘from head to toe’, ibu- ibu boleh sapu dan tidak perlu pun pergi ke tandas untuk basuh tangan sebab ia cepat meresap.

Aroma bau baby oil ni boleh bantu tenangkan bayi dan sambil-sambil mengurut tu, ibu-ibu bolehlah ‘bonding’ dengan anak.

Setsuri Postnatal Care ni didatangkan sekali dengan transparent bag yang bukan sahaja easy travel malah reusable. Jadi, lepas sahaja habis berpantang, beg tu bolehlah digunakan untuk menyimpan keperluan anak-anak yang lain. 

Orang kata masa berpantang ni masa nak pulihkan semula badan. Kalau tak jaga mudarat sampai hujung nyawa. 

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan Setsuri Postnatal Care untuk memudahkan proses anda berpantang secara segar, cerdas dan ceria. 

Harapan kami, ibu dan anak selesa di fasa-fasa awal perkenalan.

Happy mom, happy life. 

Dapatkan Setsuri Anggun Postnatal Kit Di Sini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CALICO ZIP CORSET
Bengkung Zip Belacu

Direka khas labuh sehingga sekurang-kurangnya ke bawah punggung atau peha. Kelebihan utama bengkung ini ialah mempunyai zip yang memudahkan ibu berpantang untuk ke tandas.

Scroll to Top
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp.

× How can I help you?